Narancs és dió szerelemgyereke, a Narancskrémes diós-linzer, de szép sztori ez! Ilyen szép:
Narancskrémes diós-linzer
Hozzávalók:
- 275 g darált dió
- 400 g liszt
- 250 g porcukor
- 300 g vaj
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- orange curd, azaz narancskrém
A hozzávalókból gyúrsz egy tésztagömböcöt (kivéve narancskrém), hűtőbe teszed egy-két-három-tizenkét órára. Elnyújtod úgy három mm vékonyra, kiszúrod mindenféle formával, amit találsz otthon, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöd, amikor már halványulnak, jók. Ezeket a mini csillagokat elég 7-8 percig sütni, a biciklinek meg az esernyőnek kicsit több kellett. Ők nincsenek a képen, mert megtöltődtek nutellával, aminek az az egyenes következménye, hogy jön a Nutellásbármi Eltüntető Manó, és elorozza a nutellás bármit.
A megtöltött sütik nagyon puhák lesznek a krémtől, fogatlanoknak is ideális eledel.